Detalii din ancheta privind camionul morții din Texas. Șoferul consumase droguri și se ascunsese printre cadavre

Data actualizării: Data publicării:
Migrant Deaths
53 de oameni au fost găsiți morți într-un camion, în Texas. FOTO: Profimedia Images

Presupusul șofer al camionului plin cu zeci de migranți care au murit din cauza căldurii sufocante, în San Antonio, a fost găsit de poliție drogat și ascuns într-un tufiș, printre cadavre, scrie Reuters.

Ofițerii de poliție din San Antonio l-au găsit luni pe Homero Zamorano Jr, originar din Texas, ascuns într-un tufiș, în apropierea camionului abandonat, potrivit documentelor depuse joi în instanță.

Cincizeci și trei de migranți și-au pierdut viața în cel mai mortal incident legat de traficul de persoane înregistrat în Statele Unite.

Parlamentarul democrat Henry Cuellar a dezvăluit pentru Reuters că s-a descoperit că Zamorano consumase metamfetamină.

Zamorano, în vârstă de 45 de ani, a fost prezentat joi, instanței din San Antonio, unde i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile de trafic de persoane. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de închisoare pe viață sau pedeapsa cu moartea și o amendă de până la 250.000 de dolari.

Acuzatul va fi ținut în arest până la următoarea audiere, care va avea loc în 6 iulie.

Anchetatorii care au fost la fața locului au spus că au găsit cadavrele migranților în remorca camionului, dar și în iarba din zonă. Ascuns printre cadavre l-au găsit și pe Zamorano, pe care l-au dus la spital, pentru analize toxicologice.

Anchetatorii americani au spus că el ar fi încercat să spună că este unul dintre supraviețuitori.

Camionul transporta migranți din Mexic, Guatemala, Honduras și El Salvador și a fost găsit într-o zonă industrială pustie, lângă o autostradă, la marginea graniței SUA-Mexic.

Temperaturile din zonă în acea zi au urcat până la 39,4 Celsius, iar autoritățile chemate la fața locului nu au găsit nicio sursă de apă sau indicii că în camion ar fi fost vreo instalație de aer condiționat.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri