Donald Trump a avut contact cu doi politicieni expuși la Covid-19. Unul dintre ei a aflat vestea în timp ce se afla în Air Force One

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump, în Biroul Oval de la Casa Albă
FOTO: Alex Wong/Getty Images

Republicanii Matt Gaetz din Florida şi Doug Collins din Georgia au anunţat luni că vor sta în izolare autoimpusă timp de două săptămâni, respectând recomandările Centrelor Federale pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Aceştia au declarat că nu prezintă simptome caracteristice coronavirusului.

Gaetz a zburat luni cu Air Force One, împreună cu Trump, pe o cursă de la Orlando la Washington, informează Mediafax.

În timpul zborului, ar fi fost informat că a intrat în contact cu un purtător al virusului la o conferinţă din Maryland. Pe contul de Twitter al lui Matt Gaetz a fost postat un mesaj în care se specifică faptul că republicanul e asimptomatic, dar şi că aşteaptă rezultatele analizelor.

De asemenea, Collins l-a salutat vineri pe Donald Trump cu o strângere de mână, pe un aeroport din Atlanta. El a aflat ulterior că a fost, de asemenea, expus infectării cu noul coronavirus la aceeaşi conferinţă la care participase şi Gaetz.

Cei doi i se alătură politicianului conservator Ted Cruz în hotărârea de a se autoizola. Senatorul din Texas a participat la acelaşi eveniment din Maryland şi a întâlnit aceeaşi persoană infectată cu virusul 2019-nCoV.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri