Filmarea prăbușirii unui elicopter Osprey în timp ce încerca să aterizeze pe o navă americană, publicată la 5 ani de la accident

Data actualizării: Data publicării:
osprey prabușire
Sursă foto: Captură video YouTube

Un clip video care arată prăbușirea unui elicopter Osprey MV-22 la aterizarea pe o navă militară americană, incident din 2017 în care au murit trei soldați, a fost făcut public, informează The Telegraph.

În imagini se vede cum elicopterul încearcă să aterizeze pe nava USS Green Bay în timpul unor exerciții militare desfășurate în largul statului Queensland din Australia.

Osprey MV-22, proiectat să zboare ca un avion și să planeze ca un elicopter, se înclină puternic spre stânga exact înainte de aterizare, iar compartimentul motor stâng lovește puternic puntea navei.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

La momentul prăbușirii, aeronava transporta 26 de soldați din escadrila Tiltrotor 265. După impact, elicopterul cade de pe puntea navei și se prăbușește în Oceanul Pacific.

Trei soldați aflați la bordul aeronavei au murit, iar ceilalți 23 au fost salvați.

Clipul video făcut public după 5 ani nu arată momentul scufundării elicopterului. Marinarul care a filmat incidentul fuge spre adăpost după ce aeronava lovește vasul.

În urma loviturii, s-a creat o gaură în fuselaj, iar asta a dus la scufundarea rapidă a elicopterului.

Osprey MV-22 are un istoric presărat cu accidente de la introducerea în uz, peste 51 de soldați pierzându-și viață în prăbușiri începând cu 1989.

Aeronava implicată în accident decolase de pe nava USS Bonhomme Richard și efectua un zbor de rutină. O investigație desfășurată de Pentagon a stabilit că aeronava s-a prăbușit pentru că s-a confruntat cu un fenomen denumit "downdash - flux indus" - schimbarea direcției aerului deviat de acțiunea aerodinamică a unei lame, a unei aripi sau a unui rotor de elicopter în mișcare, ca parte a procesului de producere a portanței.

Editor : Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri