Jens Stoltenberg salută discuția dintre Xi și Zelenski

Data publicării:
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. F
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Foto: nato.int

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, joi, dialogul telefonic între preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi dictatorul chinez, Xi Jinping, deşi acest lucru nu schimbă în niciun fel faptul că guvernul de la Beijing nu a condamnat invazia rusească în Ucraina.

Aceasta a fost prima conversaţie directă între Volodimir Zelenski şi Xi Jinping de la începerea invaziei militare rusești în Ucraina, în 24 februarie anul trecut.

În timpul convorbirii telefonice, Xi Jinping şi-a anunţat intenţia de a trimite un emisar special în Ucraina şi alte ţări pentru a avea schimburi de opinii despre găsirea unei soluţii politice la conflictul din Ucraina. China îl susţine pe dictatorul rus, Vladimir Putin, în acest conflict, poziţie pentru care China şi-a atras numeroase critici internaţionale.

Pe de altă parte, Stoltenberg a spus că ţările NATO au livrat aproape toate vehiculele de luptă promise Ucrainei.

„Peste 98% din vehiculele de luptă promise Ucrainei au fost livrate”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel. După ce a rezistat atacurilor rusești pe frontul de est, armata ucraineană pregăteşte o contraofensivă pentru primăvara sau vara acestui an.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri