Junta din Mali vrea să suspende France 24 și RFI pentru că au difuzat informații despre abuzurile armatei

Data publicării:
Soldatii din Mali au organizat o lovitura de stat, arestandu-l pe presedintele Ibrahim Keita
Lovitură de stat în Mali. Foto: Profimedia Images

Junta militară din Mali a lansat o procedură pentru a suspenda transmisia pe plan local a televiziunii France 24 și a postului de radio RFI, acuzând presa franceză că prezintă "acuzații false" despre abuzurile armatei, informează Reuters.

Acuzațiile au fost făcute de șefa comisiei ONU, Michelle Bachelet, și de organizația pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW), apoi difuzate de posturile RFI și France 24 în cadrul știrilor de săptămâna aceasta, arată un comunicat lansat de junta militară.

HRW a anunțat marți că soldații din Mali sunt responsabili de uciderea a cel puțin 71 de civili începând cu luna decembrie.

Junta a dat două lovituri de stat din august 2020 până în prezent. În comunicat, conducerea militară susține că ceea ce numește o isterie a mass-media "este o strategie premeditată de a destabiliza tranziția politică, demoraliza populația și discredita armata statului".

Atât France 24, cât și RFI, încă transmiteau în Mali joi dimineață. Junta militară nu a dat detalii despre procedură și nu a spus când s-ar putea opri transmisia. Agenția de presă franceză AFP anunțase ulterior că suspendarea era deja în vigoare.

France Medias Monde, compania de stat care deține France 24 și RFI, nu a făcut niciun comentariu pentru moment.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri