Actuala soție a premierului statului Lesotho, acuzată de uciderea fostei soții a șefului Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Thomas Thabane susține un discurs la o întâlnire cu oficiali din China
FOTO: Guliver/ Getty Images

Soția premierului din statul african Lesotho a fost acuzată de uciderea, în 2017, a fostei soții a șefului Guvernului, relatează The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Maesiah Thabane, în vârstă de 42 de ani, a fugit din țară pe 10 ianuarie pentru a scăpa de arest, însă, marți, s-a întors în micul regat din Africa, unde s-a predat autorităților. În acest caz a fost interogat și soțul său, premierul regatului Lesotho, Thomas Thabane. Potrivit oamenilor legii, femeia stătuse ascunsă în Africa de Sud.

Lipolelo Thabane, prima soție a șefului Executivului din Lesotho, a fost ucisă în 2017, cu două zile înainte de învestirea lui Thomas Thabane pentru un al doilea mandat de premier. Inițial, s-a crezut că în spatele atacului armat ar fi fost un individ necunoscut. Thabane, în vârstă de 80 de ani, s-a căsătorit cu actuala sa soție la două luni după moartea lui Lipolelo.

În urma acestui caz, alte opt persoane din Lesotho și Africa de Sud sunt acuzate de omor. 

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri