Galerie Foto Casele foștilor lideri ai cartelurilor Sinaloa și Juarez, "El Chapo" și "Regele cerurilor", au fost puse în joc la loteria din Mexic

Data publicării:
casa amado fuentes
Casa din Mexico City care i-a aparținut lui Amado Carrillo Fuentes, cunoscut drept "Regele cerurilor". Sursa foto: Profimedia Images

Autoritățile din Mexic s-au decis să valorifice locuințele sechestrate ale foștilor lideri ai cartelurilor Sinaloa și Juarez, Joaquin "El Chapo" Guzman și Amado Carrillo Fuentes, cunoscut drept "Regele cerurilor", informează France24. În tragerea specială a loteriei naționale din Mexic au fost incluse 20 de proprietăți sechestrate de stat de la diferite persoane.

"El Chapo" a fost la un pas să fie arestat în locuința pusă în joc

O casă care i-a aparținut în trecut faimosului traficant de droguri și lider de cartel Joaquin "El Chapo" Guzman a fost pusă în joc la loterie. Locuința se află în Culiacan, oraș situat în nordul statului Sinaloa. Posesorul tichetului cu numărul 1.438.619 a câștigat locuința lui "El Chapo", care ispășește în prezent o pedeapsă cu închisoarea pe viață în SUA. Casa este estimată la 184.000 de dolari. Numele câștigătorului nu a fost făcut public.

Joaquin "El Chapo" Guzman a scăpat de arestare în 2014 folosindu-se de sistemul subteran de scurgere al locuinței, însă a fost prins șase zile mai târziu. El a fost trimis la o închisoare de maximă securitate în 2015, însă a evadat. Liderul cartelului Sinaloa a fost prins din nou în 2016 și extrădat un an mai târziu în SUA.

Joaquin
Joaquin "El Chapo" Guzman la prima sa arestare, în 1993. Sursa foto: Profimedia Images

"Regele cerurilor" a murit în urma unei operații estetice nereușite

Printre premiile incluse în tragerea specială a loteriei se mai află o clădire din Mexico City care i-a aparținut fostului lider al cartelului Juarez, Amado Carrillo Fuentes, estimată la 3,8 milioane de dolari.

Cunoscut drept "Regele cerurilor", Amado a fost unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din America Latină. El a murit în 1997, în timpul unei operații estetice nereușite.

Scopul loteriei a fost să transforme "proprietăți cu costuri ridicate de întreținere" în "avantaje tangibile pentru societate", a spus Ernesto Prieto, șeful organismului responsabil de administrarea proprietăților sechestrate.

Banii obținuți de loterie în urma acestei extrageri vor ajunge la sportivii mexicani care au participat la Jocurile Olimpice și Paralimpice 2020.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri