Sari la conținut

FOTO. Cutremur de 7,1 în Mexic. Imaginile dezastrului

Peste 200 de oameni au murit în Mexic, 27 de clădiri s-au prăbușit și aproximativ 4 milioane de oameni au rămas fără curent după ce un cutremur de magnitudine 7,1 a lovit marți centru țării. Capitala a fost cea mai afectată, într-o singură şcoală au pierit 25 de oameni, 21 dintre ei elevi, după ce clădirea s-a prăbuşit în timpul orelor. Preşedintele a anunţat trei zile de doliu naţional.

Foto: Gulliver/Getty Images

Cu utilaje sau cu mâinile goale, mexicanii au răscolit ruinele din capitala Ciudad de Mexico şi din localităţile din jur în căutarea supravieţuitorilor. Clădiri cu 4-5 etaje s-au făcut una cu pământul, pe şosele au apărut fisuri, iar şocul a rupt ţevi de gaz. Echipele de intervenţie au căutat fără oprire printre ruine, iar orice suflet salvat a fost o victorie.

Foto: Gulliver/Getty Images

Puternicul seism a zguduit pământul chiar în ziua în care se împlineau 32 de ani de când mii de persoane mureau în capitala Mexicului, tot din cauza unei mişcări de pământ. Pe 19 septembrie 1985, un seism cu magnitudinea 8 s-a produs în Mexic provocând moartea a peste 5.000 de oameni.

Earthquake Strikes Mexico City

Foto: Gulliver/Getty Images

Cutremurul care a avut loc marți s-a desfășurat la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a efgectuat un exercițiu de pregătire pentru seisme. Astfel că, atunci când sirenele au sunat, mulţi locuitori au crezut totul face parte din exerciţiu şi nu au reacţionat.

Foto: Gulliver/Getty Images

Printre victime nu se numără români, potrivit MAE. „Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români. Menţionăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora”, anunță MAE.

Mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai jos:

Foto: Gulliver/Getty Images

21