Iranul invită experții Boeing în anchetă și cere Canadei să ofere informațiile pe care le deține despre avionul prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
OTTAWA, ON - JANUARY 09: Justin Trudeau Prime Minister of Canada place a candle on Parliament Hill during vigil for the victims who were killed in a plane crash in Iran on January 9, 2020 in Ottawa, Canada. (Photo by Dave Chan/Getty Images)
Premierul canadian Justin Trudeau a aprins o candelă, în Ottawa, în memoria victimelor din avionul prăbușit/doborât la Teheran. Foto: GettyImages

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Abbas Mousavi, a declarat joi pe Twitter că țara sa a invitat experți ucraineni și reprezentanți ai Boeing să participe la ancheta referitoare la prăbușirea avionului ucrainean care se deplasa de la Teheran spre Kiev, transmite Mediafax.

De asemenea, el a declarat că Iranul a demarat deja o anchetă în acest sens, în concordanță cu regulamentele Organizației Internaționale a Aviației Civile.

Totodată, în cadrul aceluiași mesaj, oficialul a reiterat că țara sa invită toate statele care dețin informații în acest caz să le furnizeze echipei de anchetă. „Am aprecia dacă țările care pot oferi informații comisiei de anchetă ar face acest lucru”, a scris Mousavi.

„Facem apel la premierul canadian și la orice alt guvern care are informații despre prăbușirea avionului să le pună la dispoziția comisiei de anchetă din Iran”, a completat el.

Declarația purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran vine în condițiile în care premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat joi că țara sa a primit informaţii ale serviciilor secrete care arată că avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran a fost doborât de o rachetă lansată de armata iraniană.

De asemenea, miercuri, la câteva ore de la tragedie, șeful Organizaţiei iraniene de Aviaţie Civilă, Ali Abedzadeh, declara că Iranul nu va preda cutia neagră a avionului către compania producătoare de aeronave.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri