„Jokerul din Nottingham” a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Fapta comisă de infractorul care a terorizat orașul britanic

Data actualizării: Data publicării:
Bărbat costumat în Joker
Damien Hammond era cunoscut în Nottingham pentru faptul că se plimba prin oraș costumat în Joker. Foto: Captură Twitter/@bbcemt

Un celebru infractor din orașul britanic Nottingham, cunoscut pentru faptul că se costumează în celebrul antagonist Joker din seria de benzi desenate „Batman”, a fost condamnat după ce a aruncat cu o bilă de bowling în capul unui bărbat, lăsându-și victima cu leziuni cerebrale permanente, relatează The Independent și BBC.

Agresorul, identificat drept Damien Hammond, era drogat la momentul în care și-a atacat victima – a aruncat cu bila de bowling, înfășurată într-o pereche de blugi, de la fereasta apartamentului său, situat la etajul 1, direct în capul bărbatului care a suferit o fractură craniană și hemoragie cerebrală.

Incidentul s-a petrecut în 30 decembrie 2019, iar ulterior acestuia, Hammond a intrat într-o confruntare de două ore cu polițiștii din zonă, amenințând că va omorî pe oricine se apropie de apartamentul său. Hammond a fost prins de polițiști după ce s-a aruncat de la fereastra apartamentului, după ce anterior își dăduse foc.

Procurorii spun că „Joker-ul din Notthingam” are un long istoric de astfel de fapte și că are anumite probleme psihice. El a comis peste 100 de infracțiuni în ultimii 19 ani, începându-și „cariera” de la 12 ani. Procurorul de caz spune că printre infracțiunile sale se numără furturi, acte de violență, distrugerea proprietății publice și private și vandalism.

Hammond a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru fapta sa.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri