Părinții care au pus la cale farsa "băiatul în balon" au fost grațiați la 13 ani de la înșelăciunea care trebuia să îi facă faimoși

Data publicării:
Police Make Arrest In BTK Murders
Atac armat în centrul orașului Orlando, șapte oameni au fost răniți. Foto: Gulliver/ Getty Images

În 2009, un cuplu american a susținut că băiatul lor s-a ridicat de la sol cu ajutorul unui balon cu heliu. Serviciile de intervenție au făcut eforturi mari să-l salveze, dar toată povestea s-a dovedit a fi o farsă, iar cei doi au fost condamnați, informează BBC.

După 13 ani, cuplul a fost grațiat de către Jared Polis, guvernatorul statului Colorado. "Suntem toți pregătiți să trecem peste spectacolul de acum mai bine de zece ani", a spus Polis.

Bărbatul și femeia au ispășit pedepse scurte cu închisoarea și aveau caziere.

Cum a început totul

Richard și Mayumi Heene au anunțat poliția din Fort Collins (Colorado) că băiatul lor în vârstă de șase ani s-a ridicat de la sol într-un balon cu heliu improvizat.

Mai multe televiziuni au transmis ore în șir povestea familiei Heene, în timp ce serviciile de urgență și două elicoptere ale Gărzii Naționale au intervenit pentru a-l salva pe copilul care s-ar fi aflat într-un balon uriaș cu heliu care plutea la înălțime mare.

Aeroportul internațional din Denver a fost închis temporar în timpul acestui incident. Când balonul a aterizat pe un câmp, copilul era de negăsit și autoritățile s-au temut pentru siguranța lui.

Copilul a fost găsit mai târziu, ascunzându-se în podul casei sale din Fort Collins. Familia era intervievată în cadrul emisiunii Larry King Live, când băiatul pare să fi dezvăluit farsa pusă la cale de părinții săi. Întrebat de ce se ascundea în casă, copilul i-a spus tatălui său: "Voi ați spus că, a, facem asta pentru spectacol".

Poliția a anunțat ulterior că locuința familiei Heene a fost verificată în căutarea dovezilor că aceștia sperau să se folosească de incident pentru a obține un contract cu o televiziune pentru un reality-show. "Planul era să creeze o situație în care să pară că băiatul se află în balon și că viața lui este în pericol, pentru a obține multă publicitate și notorietate, scopul final fiind de a obține un contract pentru o emisiune de tip reality-show", a declarat atunci șeriful Jim Alderden.

Poliția a descoperit că balonul era foarte fragil, făcut din carton și placaj, fiind legat cu sfoară și bandă adezivă.

Miercuri, Richard și Mayumi Heene au fost grațiați de guvernatorul statului Colorado, alături de alți 20 de deținuți.

"Richard și Mayumi au plătit prețul în ochii publicului, și-au ispățit sentințele și este timpul ca noi toți să mergem mai departe", a declarat guverantorul Jared Polis.

Richard Heene a petrecut o lună în închisoare, în timp ce soția sa a fost încarcerată 20 de zile, fiind condamnați pentru depunerea unei plângeri false. Totodată, au primit o amendă de 36.000 de dolari.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri