Sari la conținut

Un paznic a devenit erou după ce a oprit masacrul de la Las Vegas

Când Stephen Paddock a început să tragă în oamenii prezenți la festivalul country de la Las Vegas, un paznic al hotelului a pornit în căutarea criminalui, deși nu avea armă la el. El a reușit să-l găsească pe atacator, ducând poliția la ușa camerei criminalului.

Jesus Campos este lăudat pentru modul în care a gestionat criza de la hotelul Mandalay Bay, el conducând poliția în camera în care se afla autorul celui mai mare atac în masă din istoria modernă a SUA. El a salvat „nenumărate vieți”, spun polițiștii americani, potrivit People.

Paddock a observat ca paznicul se apropie de ușa camerei sale, de la etajul 32 al hotelului, întrucât montase camere de filmat pe hol. Acest lucru l-a făcut pe atacator să se oprească din împușcat oamenii.

Paddock l-a așteptat pe paznic să ajungă în fața ușii și l-am împușcat, prin ușă, rănindu-l la picior.

În acel moment, Campos a luat legătura cu forțele de ordine și a anunțat unde poate fi găsit criminalul. La scurt timp, Paddock și-a dat seama că polițiștii vor ajunge la el în curând, așa că s-a sinucis.

A fost pauza de care autoritățile aveau nevoie ca să ajungă la bărbatul care a omorât 58 de oameni și a rănit alți aproape 500.

În timpul unei conferințe de presă, șeriful Lombardo l-a numit pe Campos „minunat” pentru ajutorul oferit polițiștilor, dar și pentru curajul lui de a merge neînarmat la atacator.

Lombardo a adăugat că Paddock a tras 200 de gloanțe prin ușa camerei de hotel, către paznic.

Pe aceeași temă