Polițiștii acuzați de uciderea lui George Floyd dau vina unii pe alții pentru tragedia care a stârnit un val de proteste de amploare

Data actualizării: Data publicării:
george floyd
Moartea lui George Floyd. Captură video: Ben Crump/Instagram

Avocații foștilor polițiști din Minneapolis, acuzați de uciderea lui George Floyd, vor ca procesele să se desfășoare separat, având în vedere că cei patru au început să-și arunce unul altuia vina, în fața judecătorilor, scrie The Guardian

Pe de altă parte, procurorii susțin că ofițerii ar trebui judecați împreună, deoarece natura acuzațiilor și a dovezilor este similară și „este imposibil să se evalueze separat comportamentul fiecărui inculpat”.

Pentru prima oară de la moartea bărbatului afro-american, cei patru ofițeri au apărut împreună în fața instanței. Adunați în fața tribunalului, peste o sută de oameni au cerut ca polițiștii responsabili să primească pedeapsa maximă pentru fapta lor.

Avocatul lui Derek Chauvin, polițistul care se confruntă cu acuzații de omor de gradul doi, a declarat că „ceilalți inculpați spun în mod clar că, dacă a fost comisă o crimă, ei nu și-au dat seama. Dau vina pe Chauvin”.

Însă fostul ofițer arată cu degetele spre ceilalți, spunând că Thomas Lane și J Kueng au fost primii care au sosit la fața locului, încercând să-l imobilizeze pe Floyd înainte de sosirea sa.

Pe 25 mai, poliţiştii au vrut să-l aresteze pe George Floyd, pe care îl bănuiau că încerca să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari într-un magazin din Minneapolis. După ce i-au pus cătuşele, Floyd a fost pus la pământ iar agentul Derek Chauvin i-a pus genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza.

 

"Nu pot să respir" a implorat George Floyd de mai multe ori înainte de a-şi pierde conştienţa. În pofida intervenţiilor trecătorilor, Derek Chauvin a continuat să exercite presiune asupra gâtului afro-americanului imobilizat la pământ. Drama, ale cărei imagini surprinse de un trecător au devenit virale, a stârnit un val de proteste inedite, cele mai importante de la marile marşuri pentru drepturi civile din anii 1960.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri