Vladimir Putin, vizită oficială la Cairo. Rusia ar putea livra armament Egiptului

Data publicării:
Vladimir Putin - Guliver Getty Images

Vizita lui Vladimir Putin este importantă în special în ceea ce priveşte domeniul militar. Este de aşteptat ca Rusia şi Egiptul să încheie un contract prin care Moscova să livreze armament ţării arabe.

Vladimir Putin şi Abdel al Sisi vor discuta şi despre situaţia din Orientul Mijlociu, în contextul în care ambele state susţin ideea înfiinţării statului Palestina, idee respinsă de Statele Unite.

Într-un interviu acordat presei, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că a provocat criza ucraineană.

„Au fost încercări de a smulge de la Rusia state care au aparţinut URSS şi de a le determina să facă o alegere artificială între Rusia şi Europa”, a declarat Vladimir Putin.

„Noi am avertizat în mod repetat SUA şi aliaţii săi occidentali în legătură cu consecinţele dăunătoare ale ingerinţei lor în afacerile interne ucrainene dar nu ne-au ascultat”, a continuat preşedintele rus.

El a acuzat ţările occidentale că susţin o „lovitură de stat la Kiev”, o referire la îndepărtarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici în 2014.

În urmă cu aproape două luni, Vladimir Putin a efectuat o vizită oficială în India, unde  a încheiat cu guvernul de la New Delhi mai multe contracte, în valoare de câteva miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri