O româncă însărcinată a fost victima unei crime îngrozitoare în Italia. Instanța l-a scăpat acum pe vinovat de închisoarea pe viață

Data actualizării: Data publicării:
romanca ucisa italia
Sursa foto: Facebook

Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, o tânără de 30 de ani născută în România, dar adoptată de o familie din Italia, a fost ucisă cu brutalitate în noiembrie 2019, în timp ce era însărcinată.

Ucigașul s-a dovedit a fi chiar cel care urma să fie tatăl copilului, Antonino Borgia, un italian în vârstă de 51 de ani, proprietarul unei companii de construcții care era căsătorit și avea deja doi copii.

Fapta a avut loc în 2019, iar trupul româncei a fost descoperit pe un câmp între Palermo și Trapani. Ulterior, bărbatul și-a mărturisit crima în fața polițiștilor, fiind condamnat la închisoare pe viață. Acum, o instanță superioară i-a redus pedeapsa lui Borgia de la închisoare pe viață la 19 ani și 4 luni după gratii, considerând că factorii agravanți care au dus la prima condamnare nu au existat, scrie Palermo Today.

Pedeapsa cu închisoarea pe viață a fost revizuită drastic de Curtea de Apel după ce a acceptat argumentele avocatului Salvatore Bonni, care îl reprezintă pe Antonino Borgia. Avocatul a convins instanța că Borgia nu și-a premeditat fapta, scăpându-l pe italian și de factorii agravante de cruzime și motive abjecte. În schimb, apărătorul a susținut întotdeaua că a fost vorba de un caz de omucidere și că Borgia a decis spontan să o ucidă pe românca de 30 de ani. Motivația condamnării va fi eliberată în 75 de zile.

Antonino Borgia a declarat mereu că a avut o criză nervoasă în momentul crimei, însoțită de pierderea controlului de sine. El a spus că a ucis-o pe tânără "cu care avea o relație de prietenie", pentru "a nu o face să sufere". Totodată, Borgia a spus că i-a acoperit trupul cu frunze "nu pentru a-l ascunde, ci din dragoste".

O parte din atac, filmat de o cameră de supraveghere

Potrivit presei italiene, cei doi s-au întâlnit într-o zonă mai puțin populată unde au discutat, în mașină. Românca i-ar fi spus lui Antonino Borgia că este însărcinată și i-a cerut acestuia să-și părăsească soția, amenințându-l că altfel îi va spune soției despre aventura sa extraconjugală.

Afaceristul ar fi înjunghiat-o pe fată în abdomen, iar aceasta a fugit apoi din mașină. Scenele au fost surprinse de o cameră de vedere amplasată în zonă. Pe imagini se vede cum românca, plină de sânge, a fost urmărită, prinsă și târâtă înapoi în mașină de bărbat.

Pe camera, care a înregistrat și audio, se auzea cum fata striga: „Ce faci? Lasă cuțitul. Vom avea un copil! Te iubesc, te iubesc. Nu se poate să se sfârșească așa.”

Bărbatul ar fi calmat-o inițial și i-a promis că o duce la spital, însă odată ajunși înapoi în mașină, cei doi au început din nou să se certe, iar afaceristul a lovit-o cu o bâtă în cap, iar apoi i-a tăiat gâtul cu cuțitul cu care a înjunghiat-o în burtă. Tânară a fost înjunghiată de 10 ori. Ulterior, i-a dus corpul pe un câmp și l-a abandonat.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri