Premierul italian Giuseppe Conte anunţă că a reuşit să formeze un nou Guvern

Data publicării:
Prime Minister Designate Giuseppe Conte Presents New Italian Government
Premierul Italiei, Giuseppe Conte. Foto: Guliver / GettyImages

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte i-a transmit preşedintelui Sergio Mattarella că a reuşit să formeze un nou Guvern, iar membrii acestuia vor depune joi jurământul de învestire, a transmis miercuri un oficial prezidenţial, informează MEDIAFAX.

Ceremonia de învestire va avea loc la Palatul Prezidenţial, la ora locală 10.00 (11.00, ora României), potrivit Reuters.

Giuseppe Conte a avut o serie de negocieri cu Mişcarea 5 Stele şi cu Partidul Democrat pentru a crea o nouă coaliţie de guvernare, după destrămarea coaliţiei dintre Mişcarea 5 Stele şi formaţiunea Liga.

Preşedintele italian Sergio Mattarella i-a oferit în urmă cu o săptămână premierului Giuseppe Conte un nou mandat, pentru a forma o coaliţie de guvernare.

Membrii Mişcării Cinci Stele din Italia au votat marţi, cu o largă majoritate, înfiinţarea unei coaliţii cu Partidul Democrat, de centru-stânga, pentru formarea unui nou Guvern.

Şeful statului a oferit celor două partide şansa de a forma un nou guvern, punând capăt unei perioade de trei săptămâni de incertitudine politică ce ar putea marca un moment de cotitură în relaţiile ţării cu Uniunea Europeană.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri