Putin recunoaște că armata Rusiei are probleme în Ucraina și cere să fie rezolvate

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin
Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a recunoscut, miercuri, într-un discurs adresat șefilor Apărării de la Moscova, că armata rusă se confruntă cu probleme în Ucraina, pe care trebuie să le rezolve și din care trebuie să învețe. Liderul de la Kremlin a promis că va oferi forțelor sale armate tot ceea ce este necesar, fără limite financiare, pentru a susține lupta din Ucraina, unde războiul se apropie de sfârșitul celei de-a zecea luni, scrie Reuters.

Într-un discurs ținut în fața șefilor apărării la Moscova, Putin a declarat că nu există limite financiare privind ceea ce guvernul va oferi în materie de echipamente și materiale.

„Primiți tot ce cereți, fără limite financiare. Țara și guvernul oferă tot ceea ce armata cere", a spus el.

Putin a recunoscut, și nu pentru prima dată, că mobilizarea a 300.000 de rezerviști, ordonată în septembrie, nu a decurs așa cum se aștepta.

„Mobilizarea parțială a scos la iveală anumite probleme, după cum bine știe toată lumea, care ar trebui abordate cu promptitudine”, a afirmat el.

Mobolizarea a atras critici puternice chiar și din partea aliaților de la Kremlin, după ce s-a aflat că mulți bărbați care erau înrolați erau inapți fizic ori prea în vârstă. Totodată, a ieșit la iveală că noilor recruși le lipseau echipamentele de bază, esențiale, cum ar fi sacii de dormi și îmbrăcămintea de iarnă.

Putin a făcut referire și la alte probleme ale armatei, fără a le numi, adăugând că ar trebui să fie luate în considerare unele critici constructive.

„Solicit Ministerului Apărării să fie atent la toate inițiativele civile, inclusiv să ia în considerare criticile și să răspundă corect, în timp util”, a spus el. „Este clar că reacția oamenilor care văd probleme - și există întotdeauna probleme în astfel de lucrări majore și complexe - poate fi emoțională, dar trebuie să-i auzim pe cei care nu tac când văd problemele existente, ci se străduiesc să contribuie cu soluţii", a adăugat președintele rus.

Acesta a fost cel mai recent dintr-o serie de comentarii în care Putin a recunoscut provocările cu care se confruntă armata sa.

Marți, el le-a spus ofițerilor de securitate că situația din patru regiuni ale Ucrainei pe care Rusia le-a revendicat ca fiind propriul teritoriu - lucru pe care Kievul îl respinge - este „foarte complicată”.

Iar pe 7 decembrie, el a spus că Rusia ar putea lupta în Ucraina foarte mult timp.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri