Senator rus, ridicat de polițiști din parlament, fiind acuzat de uciderea mai multor persoane

Data actualizării: Data publicării:
rauf

Un senator rus a fost reţinut în parlament miercuri sub acuzaţia de implicare în uciderea mai multor persoane, informează media de stat, citată de dpa, transmite Agerpres.

senatorul rus rauf arasukov
Rauf Araşukov reprezintă republica Karaciai-Cerchezia în parlamentul rus.

Senatorul Rauf Araşukov, care reprezintă republica Karaciai-Cerchezia, de la frontiera cu Georgia, a fost reţinut după ce legislativul a decis să-i ridice imunitatea parlamentară.

Araşukov, în vârstă de 32 de ani, a fost implicat în crimele din 2010 asupra a doi oficiali din regiunea sa natală, precum şi în alte crime, potrivit unui comunicat al principalei agenţii ruse de investigaţii.

Tatăl parlamentarului, Raul Araşukov, a fost reţinut în aceeaşi zi sub acuzaţia de implicare în deturnarea a peste 30 de miliarde de ruble (455 milioane de dolari) în gaze naturale furnizate de compania rusă de stat Gazprom, a precizat Comitetul de investigaţii.

Tatăl parlamentarului, care a fost consilier senior la o companie afiliată Gazprom, se presupune că a participat la deturnare în cadrul unui grup criminal organizat, a relatat TASS. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri