Ce mesaje a postat bărbatul care a ucis cel puțin 11 oameni la sinagoga din Pittsburgh

Data actualizării: Data publicării:
Robert Bowers atacator sinagoga pittsburg
Robert Bowers.

Robert Bowers, bărbatul identificat ca fiind principalul suspect al atacului armat de la sinagoga „Copacul Vieții” din Pittsburgh, a postat mesaje de ură la adresa „infestării” evreiești cu doar două ore înainte. În vârstă de 46 de ani, a postat pe rețeaua Gab mesaje în care ataca organizația de ajutorare a refugiaților HIAS. El a fost arestat preventiv.

Robert Bowers atacator sinagoga pittsburg
Robert Bowers.

Robert Bowers a postat mai multe mesaje antisemite pe rețelele de socializare și, cu doar două înainte să comită atacul armat în timpul unei slujbe, a scris pe Gab.com că organizația HIAS „aduce invadatori care omoară semenii noștri”, relatează The New York Times.

Nu pot să stau și să privesc cum semenii mei sunt măcelăriți. Nu-mi pasă de punctul vostru de vedere, eu o să atac”, a scris el.

De altfel, martorii au povestit că în timpul atacului ar fi strigat „toţi evreii trebuie să moară”.

Deși autoritățile nu au recunoscut oficial identitatea acestuia, bărbatul descris de martori ca fiind alb, corpolent și cu barbă a fost arestat.

Gab.com, care se decrie ca o alternativă mai liberă a Twitter, a condamnat atacul armat și a precizat într-un comunicat de presă că atunci când a luat la cunoștință de atacul armat a contactat imediat autoritățile. De asemenea, a salvat toate informațiile care au legătură cu suspectul principal și i-au suspendat contul.

În arhiva postărilor lui Robert Bowers, jurnaliștii americani au găsit mesaje precum „diversitatea înseamnă uciderea și celui din urmă om alb”.

În urmă cu o lună, el a postat fotografii cu rezultatele unei sesiuni de tras cu arma și trei pistoale.

FBI tratează incidentul ca fiind o crimă inspirată de ură şi coordonează investigaţia, a informat Wendell Hissrich, directorul Siguranţei Publice din Pittsburgh. „Locul crimei arată oribil. Este printre cele mai rele pe care le-am văzut vreodată”, a afirmat el.

Un reprezentant al sinagogii Tree of Life, Michael Eisenberg, a aproximat că erau în total 100 de persoane prezente în momentul atacului. Oamenii se aflau în zona principală a clădirii precum şi în subsol şi camera de studiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri