Autorul celui mai sângeros atac antisemit din SUA a fost condamnat la moarte

Data actualizării: Data publicării:
Robert Bowers
A fost condamnat la moarte bărbatul care în 2018 a omorât 11 evrei într-o sinagogă din Pittsburgh. Foto: Profimedia

Autorul unui atac armat din 2018 asupra unei sinagogi din Pittsburgh, cel mai sângeros împotriva evreilor din istoria SUA, a fost condamnat la moarte miercuri de un juriu federal, a informat presa americană, preluată de AFP.

Cei doisprezece membri ai juriului au votat în unanimitate în favoarea pedepsei capitale împotriva lui Robert Bowers, potrivit mass-media. Acest şofer alb de camion a fost găsit vinovat la jumătatea lunii iunie de comiterea a 11 crime cu circumstanţe agravante pe 27 octombrie 2018 în sinagoga Tree of Life din Pittsburgh, în nord-estul Statelor Unite.

Această condamnare ar trebui apoi să fie pronunţată oficial de un judecător federal. Cu toate acestea, întrucât Departamentul Justiţiei a instituit un moratoriu privind execuţiile federale, este posibil ca această pedeapsă să nu poată fi aplicată, notează AFP, citată de Agerpres.

Chestiunea pedepsei cu moartea a fost centrală în acest caz. Încă din 2019, procurorul federal din Pittsburgh a avertizat că va solicita pedeapsa cu moartea împotriva autorului crimei, invocând „lipsa de remuşcare” şi „ura şi dispreţul” faţă de evrei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri