Cine sunt cei patru manifestanţi care au murit în timpul asaltului de la Capitoliu

Data actualizării: Data publicării:
manifestanti in interiorul capitoliului
Imagine din timpul asaltului de la Capitoliu. Foto: Profimedia Images

Cei patru manifestanți care au murit în SUA în timpul asaltului asupra Capitoliului de miercuri, în timp ce Congresul se pregătea să certifice victoria lui Joe Biden, au fost identificați. Este vorba de două femei și doi bărbați, cu vârste între 34 și 55 de ani, a anunțat poliția din Washington. 

Prima persoană identificată a fost femeia ucisă când încerca să pătrundă pe holul Camerei Reprezentanţilor. Potrivit oficialilor americani, Ashli Babbitt, de 35 de ani, din Huntington, statul Maryland, a fost împuşcată mortal de un ofiţer din poliţia Capitoliului, relatează dpa, citată de Agerpres.

Celelalte trei persoane, care au decedat în urma unor "urgenţe medicale", sunt Benjamin Philips, de 35 de ani, din Ringtown, statul Pennsylvania, Kevin Greeson, de 55 de ani, din Athens, Alabama, şi Roseanne Boyland, de 34 de ani, din Kennesaw, Georgia, a spus joi într-o conferinţă de presă şeful poliţiei metropolitane, Robert Contee, potrivit sursei citate.

Fosta soţie a lui Benjamin Philips a declarat pentru New York Daily News că, după divorţul lor din 2004, a mai discutat doar ocazional cu acesta despre cei doi copii, care acum sunt adolescenţi. "Copiii mei îşi plâng tatăl şi procesează evenimentele şocante de ieri şi vă cer cu respect dreptul la intimitate", a declarat aceasta. Potrivit Inquirer, Philips era programator şi ar fi murit în urma unui accident cerebral.

Fiul lui Kevin Greeson, Kyler Greeson, a postat joi pe Facebook că tatăl său a suferit un atac de cord.

"Ieri tatăl meu a avut un atac de cord şi din păcate a murit. Cu toţii l-am iubit foarte mult. El a făcut din mine omul care sunt astăzi. Mereu venea la show-uri cu maşini ca să mă susţină şi să admirăm maşinile împreună. Ne plimbam împreună cu motocicletele, el, fratele meu şi cu mine şi era grozav. A fost un om super, ne vei lipsi tuturor", a scris Kyler Greeson.

Despre Roseanne Boyland poliţia nu a precizat în ce circumstanţe a murit. Aceasta postase în ultimele zile pe reţelele sociale teorii ale conspiraţiei despre Chirlane McCray, soţia primarului New Yorkului, sfaturi pentru cei care merg pe 6 ianuarie la Washington şi trucuri pentru cei care suferă de depresie sau dependenţă de droguri. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri