Masacrul din Las Vegas. Imagini în premieră de la intervenţia poliţiei

Data publicării:
politie

Poliţia americană a dat publicităţii imagini din timpul intervenţiei împotriva agresorului din Las Vegas. Autorităţile au recuperat, în total, 47 de arme care aparţineau bărbatului care a tras în mulţime. Acestea au fost găsite atât din camera de hotel, cât şi în alte două locaţii. Unele puşti erau adaptate cu un mecanism care simula focul automat. În plus, atacatorul montase şi camere de supraveghere cu ajutorul cărora ar fi urmărit intervenţia forţelor de ordine.

Filmarea a fost făcută de camerele video purtate de poliţişti pe uniforme. Se pot auzi clar focurile de armă ale atacatorului, cât şi reacţia forţelor de ordine. Din informaţiile strânse până acum, autorităţile spun că atacul a fost pregătit minuţios.

El a tras, cu pauze, între 9 şi 11 minute. Ştim că suspectul a tras o duzină de rafale. Erau două camere montate pe hol, ca suspectul să poată vedea când forţele de ordine se apropie de cameră. Mai era şi o cameră pe vizorul uşii de la cameră, ca să poată vedea pe hol.”

S-a descoperit că armele folosite în masacru nu erau automate, ci erau unele semiautomate dar aveau un mecanism special care simula focul automat. Autorităţile au spus că sistemul este complet legal.

Donald Trump, preşedintele SUA: „Ceea ce s-a întâmplat în Las Vegas este, în multe feluri, un miracol. Poliţiştii au făcut o treabă incredibilă. Vom discuta despre legile armelor cu timpul.”

Fratele agresorului nu îşi explică incidentul.

Eric Paddock, fratele atacatorului: „Nu plănuia aşa ceva de 35 de ani. S-a întâmplat ceva în ultimele luni. Sper să găsească, atunci când îi fac autopsia, că era o tumoră în capul lui sau ceva deaorece, dacă nu, toţi vom avea probleme.”

Acesta a fost cel mai grav masacru din istoria recentă a Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri