Doi români implicaţi în accidentul feroviar din apropiere de Barcelona. Care este starea lor

Data publicării:
Spain Train Crash
Emergency personnel work on one of two commuter trains that collided between the towns of Sant Vicenc de Castellet and Manresa, northwest of Barcelona, Spain, Friday, Feb. 8, 2019. Two passenger trains rammed head-on into each other on a track Friday, killing at least one person and injuring about 100 others, most of them slightly, authorities said. (AP Photo/Joan Monfort)

Noroc rar pentru doi români care erau în trenurile care s-au ciocnit frontal aseară în apropiere de Barcelona. Unul a scăpat doar cu câteva vânătâi, a primit îngrijiri de la medici la locul accidentului şi nu a avut nevoie să meargă la spital. Celălalt nu a avut nici măcar o zgârietură.

Spain Train Crash
Foto: Agerpres

Nu la fel de norocoşi au fost restul pasagerilor. Zeci de oameni sunt răniţi, iar unul a murit. Aproape 100 de echipaje de Ambulanţă, Poliţie şi Pompieri s-au dus la locul dezastrului, iar după ce au terminat treaba, în locul lor au rămas anchetatorii care trebuie să afle cum a fost posibil să se cionească trenurile.

Până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară, precizează Ministerul de Externe.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +34 661 547 853.

Consulatul General al României la Barcelona continuă monitorizarea cu prioritate a situaţiei şi este în contact permanent cu autorităţile spaniole, fiind pregătit să intervină.

Surse: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri