Italia ar putea majora taxele pentru companiile energetice care beneficiază de creșterea prețurilor

Data publicării:
Imagine cu un bec aprins și stâlpi de înaltă tensiune.
Italia ar putea majora taxele pentru companiile energetice care beneficiază de creșterea prețurilor. Foto: GettyImages

Italia va majora, probabil, impozitele pe profit pentru companiile energetice care au beneficiat de creșterea prețurilor la energie, a declarat miercuri ministrul italian al industriei, citat de Reuters.

Europa se confruntă cu o creștere bruscă a prețurilor la energie electrică, în parte din cauza cererii puternice, la care se adaugă temerile legate de aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia și de nivelurile scăzute de depozitare a gazelor, ceea ce a dus la creșterea vertiginoasă a facturilor consumatorilor.

Guvernele din întreaga Europă caută modalități de atenuare a creșterilor de prețuri pentru a ajuta familiile și industria. citeste mai mult

„Cred că guvernul va merge în această direcție”, a declarat Giancarlo Giorgetti când a fost întrebat dacă Roma va majora impozitul pe profit pentru astfel de companii, așa cum a făcut în 2008, când a avut loc o creștere a prețului petrolului.

„Profiturile suplimentare trebuie să contribuie cumva la impozitarea generală pentru a permite luarea de măsuri pentru a-i ajuta pe cei mai puțin avuți", a spus Giorgetti la o conferință de presă, potrivit sursei citate de Mediafax.

Premierul Mario Draghi a declarat luni că societățile care au beneficiat de creșterea prețurilor ar trebui să împartă profiturile cu societatea.

Roma a cheltuit deja peste 8 miliarde de euro în total din iulie pentru a limita creșterea facturilor la energie.

În octombrie anul trecut, Spania a declarat că majorarea costurilor cu energia electrică avantajează în mod nedrept companiile energetice și a propus o recuperare a profiturilor, pentru ca apoi să revină asupra unora dintre măsuri.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri