Măsurile de securitate din Franța, după atentatele teroriste

Data publicării:
IMAGINI ANTITERO POLITIA FRANCEZA GETTY IMAGES

Direcţia Generală pentru Securitate Internă este instituţia care se ocupă în Franţa de lupta împotriva terorismului şi este coordonată de Ministerul de Interne.

Potrivit datelor oficiale, ofiţerii acesteia au ca atribuţii principale contraspionajul, lupta împotriva extremismului şi protejarea intereselor economice ale Franţei.

La capitolul terorism, Direcţia pentru Securitate trebuie să analizeze fenomenele de radicalism, să supravegheze evoluţiile din ţările arabo-musulmane, riscurile ce pot determina creșterea fundamentalismului islamic. Ofiţerii trebuie să îi monitorizeze pe cei care s-ar alătura adepţilor Jihadului în Siria, Irak şi Yemen şi care s-ar putea întoarce pentru a comite atentate în Franţa.

Ministerul de Interne francez a adunat într-o singură structură şi forţele speciale care acţionează în caz de atac terorist sau luare de ostatici. Luptătorii acesteia fac parte din Forţa de Intervenţie a Poliţiei Naţionale şi adună la un loc trei unităţi din trupele speciale.

Structura funcţionează din 2009 şi dispune de 12 baze situate în regiuni diferite ale Franţei. Ideea realizării ei a venit după atacurile teroriste din 2008 din Mumbai, India. Atunci, teroriştii au acţionat simultan în mai multe zone ale oraşului, iar lipsa unei forţe unite a dus la eşecul operaţiunilor de salvare.

Citiți și:
VIDEO. Cum s-a văzut lupta cu teroriștii prin ochii forțelor speciale franceze
Atac terorist Paris. Mărturia bărbatului care a filmat uciderea polițistului Ahmed Merabet
Semne de întrebare după tragediile de la Paris
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri