Olaf Scholz merge la Viena să discute cu cancelarul austriac despre aderarea României și Bulgariei la Schengen

Data publicării:
nehammer si scholz isi dau mana
Karl Nehammer și-a vizitat omologul de la Berlin la sfârșitul lunii martie 2022. Foto: Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz va face o vizită oficială la Viena, unde va discuta cu omologul său austriac Karl Nehammer despre extinderea spațiului Schengen, scrie publicația austriacă Kleine Zeitung.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a confirmat vizita miercuri, după ședința Consiliului de Miniștri. Potrivit Cancelariei Federale, nu există încă o dată exactă pentru această vizită. Printre subiectele aflate pe lista discuțiilor va fi și extinderea spațiului Schengen, chestiune asupra căreia Berlinul și Viena au opinii diferite, mai relatează publicația menționată.

Kleine Zeitung amintește că Olaf Scholz susține primirea României în Schengen și că, la întâlnirea recentă cu premierul român Marcel Ciolacu, șeful cancelariei de la Berlin a declarat, în legătură cu Austria, că Germania discută „în mod constant” cu „prietenii noștri sceptici” despre aderarea în așteptare a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Berlinul face presiuni pentru ca cele două țări din UE să adere la Schengen în acest an.

Pe de altă parte, Karl Nehammer s-a referit din nou la controalele germane la granița cu Austria.

„Republica Federală  (Germania - n.r.) controlează frontierele cu Austria deoarece Republica Federală consideră că există o problemă cu migrația ilegală”, a declarat cancelarul austriac, potrivit Kleine Zeitung.

El s-a arătat „gata să continue să lucreze la soluții pentru Schengen și apoi să pună capăt efectiv controalelor la frontiera germano-austriacă împreună cu Republica Federală”.

În ceea ce privește migrația, în prezent se întâmplă multe lucruri în cadrul UE, a mai declarat cancelarul de la Viena, adăugând că acum trebuie evaluat efectul măsurilor anti-migrație și cum funcționează de fapt protecția frontierei externe a UE „și apoi putem discuta despre chestiunea aderării la Schengen”.

Șeful guvernului german, aflat în funcție din decembrie 2021, nu a efectuat încă o vizită oficială la Viena. Nehammer și-a vizitat omologul de la Berlin la sfârșitul lunii martie 2022.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri