Șefă a clanului mafiot 'Ndrangheta, arestată într-un raid la periferia orașului Milano. Procuror: „Era mai nemiloasă decât bărbații”

Data actualizării: Data publicării:
carabinieri
Șefă a clanului mafiot 'Ndrangheta, arestată într-un raid la periferia orașului Milano. Foto: GettyImages

Poliția din Italia a arestat marți 49 de presupuși mafioți într-un raid la periferia orașului Milano. Printre cei arestați se numără și 5 femei, dintre care una este acuzată că a condus o unitate locală a clanului mafiot 'Ndrangheta, informează Reuters.

Este rar ca femeile să aibă roluri de conducere în lumea dominată de bărbați a mafiei.

Femeia, acuzată că a condus o unitate 'Ndrangheta din Rho, un oraş de la periferia Milanului, a fost „chiar mai nemiloasă decât bărbaţii”, a declarat procurorul Milan Alessandra Cerretti într-o conferinţă de presă.

Mafioții sunt acuzați de șantaj, trafic de droguri, violență și incendiere, potrivit poliției.

Potrivit anchetei, „'Ndrangheta, cea mai puternică organizație mafiotă a Italiei, și-a extins aria de acțiune din sudul Calabriei până în nordul industrializat”, a declarat Francesco Messina, directorul Direcției centrale anticrimă a poliției italiene.

Într-o operațiune separată, poliția a arestat alte 37 de persoane care aveau legătură cu clanul mafiot Camorra într-un raid în afara orașului Napoli, în urma unei anchete de trei ani privind extorcarea și traficul de droguri.

Subliniind temerile legate de extinderea crimei organizate, guvernul italian a dizolvat marți consiliul municipal din orașul Anzio, la sud de Roma, spunând că a fost infiltrat de mafie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri