Sari la conținut
News Alert

Solidaritate cu victimele de la Barcelona. Gesturi emoționante din întreaga lume

Gesturi emoţionante de solidaritate din întreaga lume cu victimele atentatelor din Spania. Pe lângă mesaje postate pe reţelele de soclalizare, mii de oameni au scris pe trotuar, pe bulevardul La Rambla, nume de ţări şi oraşe din întreaga lume, semn că locuitorii Barcelonei nu sunt singuri în lupta contra terorismului. În mesaje apar şi numele României şi al Bucureştiului.

O iniţiativă extrem de interesantă pornită de la un singur turist care a vrut să îşi arate solidaritatea faţă de cei care şi-au pierdut viaţa sau sunt răniţi în urma atentatului de pe La Rambla a folosit fiecare bucăţică din această piatră pentru a pune ţării din care a venit. Sunt mii şi mii de mesaje de la oameni, turişti care au trecut pe aici, din toate colţurile lumii. Am văzut nume de localităţi care au fost şi ele afectate de astfel de atentate, ca Manchester, Paris, Berlin, dar şi turişti români care au pus numele României și numele Bucureştiului”, relatează Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania.

Este weekend şi centrul Barcelonei este din nou plin de turişti.

Poate cel mai clar semn că viaţa aici în Barcelona a intrat în normal nu este doar faptul că oamenii circulă deja pe Rambla şi taxiurile şi maşinile, viaţa a intrat deja în normal, ci faptul că s-a redeschis La Bocheria - este piaţa comercială tradiţională de aici din Barcelona, unul dintre cele mai vizitate locuri din Barcelona, de pe Rambla, este redeschisă după aproape 48 de ore”, relatează Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24.

Turiştii şi localnicii petrec seara pe La Rambla, iau masa, vizitează metropola sau cumpără suveniruri. Liderii spanioli, în frunte cu Regele Felipe al Şaselea, au spus că terorismul nu va învinge. La Barcelona, acest lucru pare adevărat.