Video Un cioban israelian de 14 ani a fost găsit mort lângă un sat palestinian din Cisiordania. Noi violențe s-au declanșat în regiune

Data actualizării: Data publicării:
Benjamin Achimeir, ciobanul israelian de 14 ucis, sta calare, oi pe fundal
Benjamin Achimeir avea doar 14 ani. Moartea lui a declanșat un nou val de violențe. Sursă foto: X

Moartea unui cioban israelian de 14 ani în apropierea unui sat palestinian din Cisiordania a declanșat un nou val de violențe împotriva palestinienilor din teritoriile ocupate. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat „o crimă odioasă”, iar armata și serviciile de informații au calificat incidentul drept „atac terorist”.

Benjamin Achimeir, în vârstă de 14 ani, a dispărut vineri dimineaţă în timp ce îşi păzea oile lângă satul palestinian al-Mughayyir, în apropiere de Ramallah, la circa 500 de metri de ferme aparţinând coloniştilor israelieni.

O vastă operaţiune de căutare a fost lansată imediat de către armată şi sute de civili, inclusiv numeroşi colonişti, care s-au răspândit pe dealurile şi câmpurile din jur pentru a încerca să-l găsească pe băiat.

Trupul băiatului a fost găsit sâmbătă la prânz în apropiere de fermele coloniştilor.

„Benjamin Achimeir a fost ucis într-un atac terorist”, au anunţat armata, poliţia şi serviciul de informaţii israelian Shin Beth într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Netanyahu: „O crimă odioasă”

Forţele de securitate israeliene sunt angajate „în urmărirea asasinilor şi a tuturor celor care au colaborat cu ei”, a spus Netanyahu într-un comunicat, denunţând „o crimă odioasă”.

Şeful guvernului israelian le-a cerut totodată „tuturor cetăţenilor israelieni să le permită forţelor de securitate să-şi facă treaba fără piedici”, fără a-i menţiona direct pe coloniştii înarmaţi care în ultimele 24 de ore au atacat satele palestiniene din regiune.

Aceste atacuri au continuat sâmbătă, a relatat un jurnalist AFP de la faţa locului, care a afirmat că localităţi şi vehicule care circulau în zonă au fost atacate cu focuri de armă şi cu pietre. Imagini postate de canale palestiniene pe rețelele sociale arată același lucru.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atacurile coloniştilor israelieni s-au soldat cu cel puţin un mort şi circa 30 de răniţi, mulţi dintre ei prin împuşcare, potrivit Ministerului Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene.

Agenţia de presă palestiniană Wafa a anunţat sâmbătă că cinci palestinieni au fost răniţi în satul Abu Falah, lângă Ramallah, într-un atac al coloniştilor israelieni.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri