VIDEO. Cum se primește mită 1 milion de euro într-un restaurant pentru înființarea unui partid pro-rus

Data actualizării: Data publicării:
mita-1-milion-euro

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a dat publicității o înregistrare video cu camera ascunsă în care apare un influent om de afaceri care ia mită pentru a înființa pe scena politică ucraineană un partid pro-Rusia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit SBU, persoana în cauză este omul de afaceri Tymofiy Nahornyy, fostul soț al campioanei olimpice la gimnastică Lilia Podkopayeva.

Nahornyy respinge această acuză. Omul de afaceri ar putea ajunge în fața instanței pentru trădare.

Filmarea cu camera ascunsă a fost realizată de la începutul lunii octombrie, a declarat pentru presa ucraineană șeful departamentului din Kiev al SBU, Oleh Valendyuk.

În înregistrare doi bărbați stau de vorbă într-un restaurant. La un moment dat,  Nahornyy primește peste masă mai multe pachete cu bani sigilate, însumând un milion de euro, și stabilește detaliile legate de noua construcție politică.

Agenții ruși din FSB l-ar fi recrutat pe Tymofiy Nahornyy în 2014, la un Marș al Păcii în Moscova, subliniază oficialul SBU.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri