Washingtonul aprobă vânzarea de rachete antiaeriene Stinger către Finlanda

Data publicării:
Rachete Stinger
Sistemele de rachete anti-aeriene Stinger şi-au dovedit eficienţia în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Guvernul american a anunţat că a aprobat vânzarea către Finlanda de rachete antiaeriene portabile Stinger, la o valoare evaluată la 380 de milioane de dolari, într-un moment în care această ţară se pregăteşte să adere la NATO, informează Agerpres.

Guvernul finlandez doreşte să achiziţioneze 350 de rachete Stinger şi echipamentul lor aferent.

Vânzarea "va îmbunătăţi capacităţile de apărare şi descurajare ale Finlandei", se arată într-un comunicat al agenţiei de cooperare a Ministerului american al Apărării.

"Acest armament crucial va întări capacităţile de apărare terestră şi antiaeriană pe flancul de est al Europei şi va susţine priorităţile comandamentului european al armatei americane", se mai arată în comunicat.

Washingtonul a aprobat deja luni vânzarea a peste 80 de rachete de precizie către Helsinki, la o valoare totală de 323 de milioane de dolari.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, Finlanda şi Suedia au înaintat în luna mai o candidatură comună în vederea aderării la NATO, abandonând decenii de nealiniere militară.

Această aderare, care trebuie acceptată cu unanimitate de voturi de cele 30 de ţări membre ale NATO, a fost ratificată de toţi cu excepţia Turciei şi Ungariei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri