Metroul din New York folosește vocile unor celebrități pentru a le cere călătorilor să fie precauți

Data publicării:
metrou în statie new york
Metroul din New York folosește vocile unor celebrități pentru a le cere călătorilor să fie precauți. Foto: Profimedia Images

Metroul din New York a găsit o metodă inedită prin care îi roagă pe călători să fie precauți: a început să utilizeze vocile unor celebrități care să le reamintească oamenilor regulile sanitare pentru a împiedica astfel răspândirea noului coronavirus, transmite Agerpres.

„Bună, sunt Jerry Seinfeld. Vă rog să faceţi tot posibilul să menţineţi distanţa socială în vagoane şi în staţii. Menţinearea unei distanţe de un metru şi jumătate este un mod fanstastic pentru a menţine securitatea oraşului nostru....Şi mai faceţi şi economie la deodorant”, anunţă la megafon popularul comediant al serialului „Seinfeld”.

La rândul său, rapperul şi actorul Cam'ron îi roagă pe călători să poarte măşti sanitare: „Nu îmi pasă dacă eşti de la periferie, din Harlem, din centrul oraşului, sau din Elveţia, dacă eşti un pui de găină sau de raţă. Şi ştii de ce? Pentru că nici lui COVID-19 nu-i pasă”, insistă artistul.

Alături de cei doi alte 24 de vedete, actori, muzicieni şi sportivi participă la această campanie lansată în metrou şi în autobuzele din New York în care le este reamintită cetăţenilor importanţa de a purta cum trebuie măştile sanitare pentru a acoperi şi nasul.

Printre aceştia figurează Whoopi Goldberg, Fran Lebowitz, Michael Rapaport, Peter Rosenberg, Awkwafina, Angela Jee, Natasha Lyonne, Debi Mazar, Edie Falco, Ilana Glazer, Jadakiss sau Dave East.

Autoritatea de Transport Metropolitan (MTA) din New York a început să emită vineri aceste mesaje, iar vocile vedetelor vor putea fi auzite în aproape 400 staţii de metrou şi în aproximativ 4.500 de autobuze timp de cel puţin o lună.

Mesajele au ca obiectiv să atragă atenţia călătorilor asupra menţinerii normelor de siguranţă sanitară, cu o notă de umor şi o tonalitate a vocii specifică fiecărui artist pentru a putea conştientiza pasagerii ce vor reveni în aceste mijloace de transport public după recuperarea oraşului New York în urma pandemiei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri