GADGET. Noua gamă de laptopuri VAIO: prețuri și performanțe

Data publicării:
VAIO

Sony VAIO Duo 13 este un nou device hibrid de top care rulează Windows8. Deși la sfârșitul anului trecut au fost lansate numeroase modele similare printre care și Vaio Duo 11, design-ul acestui gadget este puțin diferit față de majoritatea laptopurilor-tabletă cu Windows.

Noua versiune aduce o serie de îmbunătățiri în ceea ce privește designul precum și o serie de uprgadeuri de specificații precum stocare SSD și un procesor Haswell. Tastatura se simte mult mai aproape de cea a unui laptop normal, iar trackpadul este puțin mai mare și mai responsiv. Balamaua care permite rabatarea ecranului a fost înlocuită.

Atât ca design, cât și ca funcționalitate, noul Vaio Duo 13 este peste predecesorul său. Primul produs a fost mai degrabă apropiat de un portotip decât de un gadget de larg consum, dar odată cu noua versiune ideile au prins contur într-un ambalaj unitar. Din punct de vedere al porturilor, noul Vaio are două: USB 3.0, un port HDMI și un slot SD. Device-ul nu are port de Ethernet și nici output video VGA.

Display-ul are 13.3 inchi și o rezoluție full HD. Claritatea este impecabilă, iar nivelul detaliilor face dreptate brandului VAIO, renumit pentru atenția acordată imaginii. Aspectul glossy îl face un touchscreen foarte responsiv, însă unghiurile de vizualizare îl fac greu de folosit în lumina soarelui.

Displayul nu este numai capacitiv, ci vine și cu un stylus digital care se comportă bine. Însă în comparație cu Samsung Galaxy Note 10.1, care are un stilus Wacom ce simte peste 1000 de nivele de presiune, stiloul digital din Vaio Duo 13 simte doar 250 de nivele de presiune.

Asta înseamnă că nici un grafician profesionist nu va opta pentru această variantă în locul unui Wacom Cintiq 13HD, dar Duo 13 se adresează oricum unui alt tip de piață.

Există și câteva elemente care par în plus. De exemplu, camera de 8 megapixeli din spate, pe care nu ne imaginăm cine ar folosi-o prea des, având în vedere dimensiunile și greutatea deviceului, precum și senzorul NFC care nu are foarte mult sens pe un device de 1,3 kilograme.

Device-ul rămâne în continuare un produs relativ nișat mai ales dacă ne gândim la preţ. Sony Vaio duo 13 va costa între 7,500 și 10,000 de lei în funcție de configurație și va fi disponibil la noi începând cu luna iulie.

Cel mai ieftin produs

Cel mai ieftin pordus din noua gamă este Sony Fit 15 care va costa între 2.200 și 4.500 de lei în funcție de configurație. Primul lucru pe care îl observăm la acest laptop este designul. Și, fără îndoială, dacă este un lucru la care Sony se pricepe este să creeze produse care arată extrem de bine.

Forma fluidă și subțire dublată de cadranul metalic transformă laptopul de 15,6 inchi întrun device soisticat.

Problema cu gama VAIO a fost mereu că, sub acest aspect minunat, specificațiile tehnice nu au fost mereu la nivelul așteptărilor. În timp ce niciun utilizator nu va fi surprins de Fit 15, procesorul intel core i5 și cei 8Gb de RAM furnizează suficient de multă putere pentru orice utilizare normală.

Tastatura este foarte confortabilă, iar displayul touch este foarte responsiv. În plus, calitatea impresionantă a imaginilor face experiența VAIO fit 15 una completă și foarte plăcută.

Ca un punct slab, viața bateriei este una foarte scăzută, iar lipsa unei memorii de tip SSd este un dezavantaj.

Toate modele din noua gamă vor fi disponibile în România, începând cu luna iulie, la următoarele prețuri.

VAIO Duo 13 de la 7.500 de lei la 10.000 de lei

VAIO Pro de la 5.500 de lei la 6.500 de lei

VAIO Fit 15E de la 4.600 de lei la 5.500 de lei

VAIO Fit 15 de la 2.200 de lei la 4.500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri