Review Samsung Galaxy S7 și S7 Edge. Primele impresii

Data publicării:
Samsung-Galaxy-S7-Concept-Shows-Significant-Improvement-in-Durability-Security-and-Power

În primul rând, Samsung a îmbunătățit designul lui S6. Este mai uşor de ţinut în mână, mai uşor de ridicat de pe masă, are un cititor de amprentă mai bine construit iar „cocoaşa” camerei este mai puţin evidenţă. Telefonul va arăta foarte familiar pentru cei care au văzut un S6 înainte, însă îmbunătăţirile se simt. Ecranul păstrează aceaşi dimensiune de 5,1 inchi, aceeaşi tehnologie Super AMOLED şi aceeaşi rezoluţie quad HD şi este la fel de spectaculos ca al predecesorului său.

S7 Edge a primit un update mai considerabil. Noul ecran este mai mare şi are o diagonală de 5,5 inchi cu o curbură mai bine integrată în corpul telefonului. Telefonul poate fi folosit cu uşurinţă cu o singură mâna datorită formei bombate şi, aşezat lângă alte telefoane cu aceleaşi dimensiuni, pare surpinzător de mic.

Ambele telefoane includ sloturi pentru carduri microSD pe lângă memoria internă de 32 de GB. În plus, anul acesta cele două terminale de top au devenit rezistente la apă şi praf. În plus gama S7 se bazează pe performanţele excepţionale ale procesorului Qualcomm Snapdragon 820 împreună cu cei 4 GB de memorie RAM.

Şi viaţa bateriei a fost îmbunătăţită şi deşi Samsung nu a optat încă pentru baterii detaşabile capacitatea de 3000 de miliamperi a acestora este foarte generoasă şi asigură cu până la 6 ore în plus de funcţionare faţă de modelele de anul trecut, după spusele producătorilor.

Cea mai semnificativă schimbare a liniei de telefoane high end a coreenilor este noua camera de 12 megapixeli care deşi are o rezoluţie mai mică decât cei 16 megapixeli de anul trecut, pare să se descurce considerabil mai bine în condiţii de luminoziate scăzută.

Samsung susţine că performanţele camerei în condiţii de iluminare slabă sunt cu 56% mai bune, asta şi datorită diafragmei foarte deschise de f1.7.

Samsung a declarat că noua camera poate focaliza de trei ori mai rapid decât modelul cu care sunt echipate telefoanele Galaxy S6 şi S6 Edge. În plus şi viteza de lansare a aplicaţiei de cameră a fost îmbunătăţită iar demo-urile care au comparat noul S7 cu un Google Nexus 6P şi un iPhone 6S au suprins publicul.

Din punctul de vedere al software-ului, ambele terminale rulează Android 6.0 Marshmellow cu interfaţa proprietară Samsung intitulată TouchWiz. Există o serie de îmbunătăţiri pe care producătorii le-au adus funcţiei de swipe de pe S7 Edge, însă noul truc al companiei este funcţia Always on display. Aceasta îi permite telefonului să nu „adoarmă” niciodată, ceea ce înseamnă că ceasul, notificările, calendarul sau o imagine aleasă de utilizator vor rămâne mereu pe ecran.

Displayul este bineînţeles activat de mişcare, la fel că în cazul displayului Google. Samsung susţine că această funcţie nu consumă decât jumătate de procent de baterie pe oră iar dacă senzorul de proximitate este acoperit, adică dacă telefonul se află în buzunar sau în geantă, ecranul se va opri.

Cele două telefoane vor fi disponibile în Europa începând din luna martie şi vor fi disponibile în trei variante de culoare: negru, auriu şi argintiu.

Deşi Samsung nu a anunţat un preţ oficial pentru niciunul dintre device-uri reprezentanţii companiei au declarat că cele două telefoane vor fi poziţionate similar pe piaţă ca modelele de anul trecut, ceea ce înseamnă că nu vor fi deloc ieftine: undeva la 700 de euro pentru Samsung Galaxy S7 și 800 de euro pentru Samsung Galaxy S7 edge.

Pe lângă Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge, compania Samsung a dedicat o atenţie specială unor device-uri mobile mai puţin obişnuite: casca de realitate virtuală Gear VR şi o noua cameră video de mici dimensiuni numită Gear 360.

Unul dintre cele mai incitante momente din cadrul conferinţei de la Barcelona a fost apariţia lui Mark Zuckerberg ca parte a demonstraţiei Samsung pentru casca de realitate virtuală. Cum lucrurile se mişcă foarte repede pe piaţă de VR, toţi marii producători se străduie să lanseze propriile produse care să definească într-un mod cât mai unic şi interesant experienţă de utilizare a smartphone-ului în combinaţie cu un astfel de kit. Iar parteneriatul dintre Facebook şi Samsung îi poate asigura pe coreeni că au multe priviri curioase aţintite asupra lor.

Camera Gear 360 este prima tentativă a coreenilor să se lanseze pe piaţă de imagistică la 360 de grade. Device-ul este micuţ şi seamănă cu un webcam clasic. Gear 360 are o montură standard de trepied şi o serie de funcţii simple şi foarte intuitive precum înregistrare video într-o rezoluţie de 3840 pe 1920 de pixeli şi realizarea unor imagini sferice de 30 de megapixeli. Din păcate pentru moment camera este compatibilă doar cu unele telefoane Samsung iar compania nu a dezvăluit niciun plan în direcţia asigurării unei compatibilităţi şi cu terminale de la alţi producători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri