Una dintre cele mai cunoscute imagini de pe internet este vândută acum ca NFT. Povestea lui Chloe și ce i-a provocat reacția

Data actualizării: Data publicării:
Chloe Clem
Chloe Clem FOTO: FOUNDATION.APP/@SIDEEYEINGCHLOE

O fetiță care a devenit o senzație pe internet după ce o fotografie cu ea a devenit virală vinde acum imaginea originală la licitație.

Chloe Clem, acum în vârstă de 10 ani, a devenit o vedetă a internetului în 2013, la vârsta de 2 ani, când mama ei i-a surprins pe cameră reacția pe care a avut-o când i s-a spus de călătoria surpriză la Disneyland. Atunci, imaginea a devenit un meme popular pentru oricine își exprima îngrijorarea.

Imaginea va fi vândută acum ca jeton nefungibil (NFT), o modalitate de a deține imaginea digitală originală, relatează BBC News.

Un NFT oferă un certificat digital de proprietate pentru imagine și permite monetizarea meme-urilor virale, adică să fie vândute ca și cum ar fi piese de artă fizice.

În multe cazuri, „artistul” poate păstra drepturile de autor ale operei, astfel încât să poată continua să producă și să vândă copii ale acesteia, dar cumpărătorul deține „originalul” ei.

Unii compară această operațiune cu cumpărarea unui print semnat, iar colecționarii au spus că apreciază meritul deținerii originalului.

Cum a devenit Chloe o senzație pe internet

În septembrie 2013, mama lui Chloe, Katie, a postat online un videoclip cu reacțiile pe care le-au avut cele două fiice ale ei când au auzit de excursia surpriză la Disneyland.

Una dintre fete, Lily, a început să plângă, spune Katie, dar apoi camera surprins-o pe Chloe cu expresie foarte amuzantă și drăguță, privind într-o parte cu un aer de îngrijorare și cu dințișorii de față lăsați la vedere. Internetul a fost cucerit de această imagine.

Clipul a fost vizionat de peste 20 de milioane de ori, în timp ce captura cu reacția lui Chloe a devenit o senzație în mediul online.

„A fost foarte ciudat, foarte copleșitor... Prietenii îmi trimiteau aceste meme-uri - și în ziua de azi încă îmi trimit meme cu fața Chloe, care circulă pe internet”, a declarat pentru BBC mama.

Chloe a fost atunci desemnată „regina sau zeița internetului”.

Acum, familia ei din Utah a decis să scoată la licitație imaginea ca NFT. Ofertele încep de la 5 Ethereum - o criptomonedă în valoare de aproximativ 15.000 de dolari americani.

„Este o oportunitate extraordinară, mai ales dacă există un fan Chloe care iubește acest meme cu ea și va putea să le dețină. Chiar și Chloe a spus că „ar fi destul de cool”, reacție tipică pentru vârsta pe care o are”, a spus Katie.

Piața drepturilor de proprietate asupra operelor digitare a crescut recent, după câteva vânzări NFT de milioane de dolari.

În martie, fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a vândut primul său tweet pentru echivalentul a 2,9 milioane de dolari unui om de afaceri din Malaezia. În aprilie, imaginea cu fetița numită „Disaster Girl” s-a vândut cu 500.000 de dolari.

Katie Clem spune că ar dori să folosească banii obținuți din vânzare pentru a educația fiicelor sale.

Chloe are peste 500.000 de fani pe Instagram și chiar a apărut într-o reclamă Google în Brazilia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri