EXCLUSIV. Austriacul supersonic, interviu pentru Digi24. Felix Baumgartner este primul om care a sărit cu parașuta din stratosferă

Data publicării:
felix baum interviu 3

Înainte de a păşi în gol din capsula sa extraterestră, Felix a avut doar zece secunde ca să admire o privelişte pe care nimeni înaintea lui nu a văzut-o.

„Frumuseţea planetei, pe care o vezi de la 39.000 de metri, şi curba Pământului îţi taie respiraţia. Realizezi că eşti singurul om din lume care are onoarea să facă acest lucru. Este un mediu foarte neprietenos acolo sus. Nu ai oxigen şi fără costumul de protecţie care reglează presiunea, apa din corpul tău ar începe să fiarbă imediat. Cu toate astea priveliştea este atât de liniştitoare!”, a povestit Felix Baumgartner.

Căderea în gol a durat 4 minute şi 22 de secunde, iar viteza atinsă a depăşit bariera vitezei sunetului.

Tot o premieră, de data aceasta pentru România, a realizat şi Digi24 când a făcut prima transmisiune live din parapantă. Reacţia unui recordman ca Felix Baumgartner nu mai are nevoie de comentarii.

„Deci...lasă-mă să mă înţeleg... În primul rând eşti în parapantă şi trebuie să vorbeşti la microfon şi să rămâi calm. Toate în acelaşi timp. Da, este o nebunie!”, a spus austriacul.

La cei 45 de ani ai săi Felix Baumgartner are planuri noi. S-a apucat de curse cu maşini şi vrea să devină pilot pe elicopterele de salvare în munţi.

Să fac lucruri în zbor este ceea ce mă defineşte cel mai bine. Prioritatea mea principală a fost mereu să rămân în viaţă. Indiferent care sunt provocările, vreau să mă întorc acasă la familia mea”, a adăugat Felix Baumgartner.

Consideră frica un sentiment care, de fapt, ne ţine în viaţă şi le recomandă fanilor săi să nu încerce să-şi depăşească limitele, ci să şi le cunoască.

Frica nu este un sentiment negativ. Frica îţi poate deveni aliat atunci când te ţine în alertă şi concentrat pe ceea ce ai de făcut. Secretul este să nu laşi frica să se transforme în panică. Dacă vrei să ieşi din zona de confort, trebuie să găseşti oameni cu care să te sfătuieşti şi să ai încredere în tine şi în echipa cu care lucrezi. Iar apoi, fă ceea ce îţi place”, spune austriacul.

Chiar dacă nu ştie foarte multe despre sportivii români, crede că aceştia au un rol esenţial şi trebuie să devină modele. „Cred foarte mult că fiecare ţară are nevoie de eroii ei”, adaugă Felix Baumgartner.  

Felix Baumgartner a venit în România pentru a lua parte la conferința „Enlightening 3.0”, organizată de Marketing Insiders Group.  

Felix Baumgartner a acordat un interviu Digi24 FOTO: Digi24

Felix Baumgartner a acordat un interviu Digi24 FOTO: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri