Sari la conținut
News Alert

Un animal considerat dispărut de un secol a fost redescoperit

Un animal marsupial considerat dispărut a fost redescoperit în deşertul australian, după mai bine de un secol de când a fost văzut ultima dată viu.

Mulgara cu coadă crestată, un carnivor care seamănă foarte bine cu un rozător, a fost prins de cercetătorii Universităţii New South Wales în Parcul Naţional Sturt, o regiune sălbatică din Australia. Animalul are în jur de 150 de grame, blană deschisă la culoare şi se diferenţiază prin coada neagră.

Specialiştii vor acum să ridice garduri de protecţie pe o suprafaţă de 20 de kilometri pătraţi, ca să contribuie la restabilirea speciei în această parte a deşertului şi să menţină la distanţă prădătorii. Adică, iepurii, pisicile sălbatice şi vulpile.

Specia nu este dispărută complet, exemplare mai trăiesc la circa 300 de kilometri depărtare de zona în care a fost descoperit acum micul carnivor.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și în fiecare sâmbătă de la 16:30, pe Digi24, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Pe aceeași temă