O vulnerabilitate descoperită la WhatsApp permitea străinilor să aibă acces la fișierele utilizatorilor

Data publicării:
Whatsapp device playtech

O vulnerabilitate gravă a aplicației de mesagerie WhatsApp, care permitea străinilor să vadă fișierele personale ale utilizatorilor, a fost descoperită la finalul anului trecut, informează The Independent.

Prin intermediul acestei "slăbiciuni", o persoană putea să vadă informațiile de pe computerul unui utilizator dacă îi trimitea un link pe care acesta îl accesa.  Vulnerabilitatea îi afecta pe utilizatorii care folosesc varianta de desktop a aplicației.

Problema a fost rezolvată și nu se crede că a fost exploatată.

În cadrul unui astfel de atac, un utilizator primea un link care părea autentic din toate punctele de vedere, fiind afișat ca orice link trimis pe aplicația WhatsApp. Odată accesat acel link, utilizatorul permitea atacatorului să exploateze o scăpare în Politica de Conținut WhatsApp. Atacatorul avea apoi acces la fișierele stocate pe computerul acelui utilizator.

Problema a fost rezolvată la mijlocul lunii decembrie, iar utilizatorii au fost avertizați să verifice dacă aplicația WhatsApp instalată pe dispozitivele lor este actualizată, pentru a fi în siguranță.

"Lucrăm constant cu cele mai bune companii de securitate pentru a ne feri utilizatorii de potențiale amenințări", a declarat un purtător de cuvânt al WhatsApp. "În acest caz, am reparat o problemă care teoretic ar fi putut afecta utilizatorii de iPhone care accesau un link în timp ce foloseau versiunea de desktop", a adăugat acesta.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri