În urma rezultatelor slabe, România a pierdut poziția 15 în clasamentul coeficienților, care asigură al doilea loc de Liga Campionilor

Data publicării:
142855 142855 steaua chelsea-1

 

Sursa foto: digisport.ro

Dacă în tururile preliminare ale cupelor europene echipele românești au avut parte de rezultate bune, la care au contribuit deopotrivă Petrolul și Astra, lucrurile încep să se schimbe la nivelul grupelor.

Punctele strânse anterior au clasat Liga 1, inițial, pe locul 15 în Europa la nivelul coeficienților, ceea ce era echivalent cu atribuirea a două echipe în Champions League. Cum însă reprezentantele României nu au strâns decât un singur punct în primele patru partide de la acest nivel, în prezent am căzut pe locul 16, în favoarea Cehiei.

Lupta pentru cele două locuri de Champions League nu este însă pierdută, pentru că cehii au tot două formații rămase în cupele europene, respectiv Viktoria Plzen și Slovan Liberec.

Pentru ca România să păstreze locul 15, va trebui ca în momentul în care echipele românești vor fi eliminate să aibă un punct mai mult, scrie digisport.ro.

În cazul în care România va rămâne pe locul 16, atunci vom avea echipele repartizate la fel ca și anul acesta, respectiv una în preliminariile Champions League, iar trei în tururile preliminare Europa League.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri