Bianca Andreescu face un salt important în clasamentul WTA

Data publicării:
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu Foto: Guliver/Getty Images

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu va avea un salt impresionant în clasamentul WTA începând de luni. În vârstă de 18 ani și aflată în prezent pe locul 71 WTA, ea va urca 11 poziții, ocupând pentru prima dată în carieră locul 60 WTA. 

Telcel ATP Mexican Open 2019 - Day 5
Bianca Andreescu a ajuns până în semifinalele turneului de la Acapulco din 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Bianca Andreescu e într-o formă de zile mari. A ajuns în semifinale la Acapulco fără set pierdut, deşi pe traseu a întâlnit-o şi pe Mihaela Buzărnescu. 

În semifinalele turneului de la Acapulco (Mexic), Bianca Andreescu a fost învinsă de americanca Sofia Kenin, locul 35 WTA, însă nu a fost o victorie facilă. A venit după trei seturi, 4-6, 6-3, 5-7, după două ore și 15 minute. Ultimul set a durat o oră. În finala de la Acapulco, Sofia Kenin, cap de serie nr. 5, va primi replica jucătoarei chineze Yafan Wang, 65 WTA, ce a învins-o în semifinale pe croata Donna Vekic, 28 WTA şi favorită nr. 3, în trei seturi, 2-6, 6-3, 6-1.

Bianca Andreescu a disputat nu mai puţin de 21 de meciuri în acest an şi a suferit doar trei înfrângeri (toate în decisiv, contra unor jucătoare redutabile, precum Anastasija Sevastova şi Julia Goerges, care aspiră la un loc între primele 10 jucătoare ale lumii). Înainte de semifinala de la Acapulco, Bianca Andreescu avea opt victorii consecutive în circuitul profesionist, serie pe care a început-o în luna ianuarie, la Newport Beach, unde a reuşit să câştige trofeul.

O altă veste bună pentru Bianca Andreescu este că va evolua la turneul de la Indian Wells, după ce a primit un wild card, scrie digisport.ro. La turneul de la Indian Wells și-au anunțat prezența cele mai bune jucătoare din lume: Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Kiki Bertens, Angelique Kerber, Aryna Sabalenka și Serena Williams.

Turneul de la Indian Wells va fi transmis ÎN DIRECT, la Digi Sport, în perioada 4-17 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri