Un român a fost găsit vinovat de uciderea şi violarea unei studente, în Austria, la peste 6 ani după comiterea faptelor

Data publicării:
detinut dupa gratii
FOTO: Shutterstock

Un șofer de camion originar din România, condamnat deja la închisoare pe viață, a fost găsit vinovat de uciderea și violarea unei tinere studente, în Austria, în 2014, potrivit tribunalului din Innsbruck, citează Agerpres.

Juraţii au decis în unanimitate vinovăţia bărbatului, la peste şase ani după comiterea faptelor. Ei s-au abţinut de la pronunţarea unei pedepse suplimentare, justiţia germană dând deja în decembrie 2017 un verdict în care acesta era vizat într-un alt dosar penal.

Acuzatul a pledat nevinovat la acuzaţia de ucidere a tinerei. Pedeapsa nu este definitivă şi el poate contesta încă verdictul.

Lucile Klobut a fost găsită decedată în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate din vestul Austriei, unde se afla cu o bursă Erasmus. Anchetatorii austrieci au conchis că ea a fost victima unei agresiuni cu o seară în urmă când se ducea la o prietenă, fiindu-i aplicate mai multe lovituri violente în cap cu o bară de fier.

Poliţiştii au făcut apoi legătura, datorită ADN-ului şi unor similitudini în modul de operare, între acest omor şi cel din noiembrie 2016 a unei tinere de 27 de ani, care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. Aceasta din urmă fusese violată înainte de a fi ucisă.

Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că "există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaş în serie clasic", susceptibil de a recidiva în caz de eliberare, potrivit AFP.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri