V. Ponta, dezamăgit de reacția Președinției la propunerea de retragere a decorației lui Laszlo Tokes

Data publicării:
tokes laszlo - mfax-6

ACTUALIZARE 15.07. Premierul Victor Ponta este „dezamăgit când cineva nu intră în cârdăşie cu dumnealui pentru încălcarea legii”, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, Bogdan Oprea,i purtătorul de cuvânt al șefului statului, referindu-se la problema retragerii unei decoraţii acordate lui Laszlo Tokes.

„Ca întotdeauna, domnul prim-ministru Victor Ponta este dezamăgit când cineva nu intră în cârdăşie cu dumnealui pentru încălcarea legii. Comportamentul unui prim-ministru reclamă, în mod obligatoriu, ca solicitările şi abordările publice să fie în conformitate cu legile ţării sale. Este indamisibil ca pentru un prim-ministru respectarea legii să fie un subterfugiu", a spus purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu.

_______________________________________________________________

Sunt foarte dezamăgit de reacţia Administraţiei Prezidenţiale în problema decoraţiei lui L. Tokes. Eu cred că oamenii aşteaptă o decizie din partea celui care a oferit decoraţia. Decoraţia a fost oferită de preşedintele României şi oamenii aşteaptă din partea lui o reacţie. Cred că a fost pur şi simplu un subterfugiu”, a declarat premierul, pentru Mediafax.

Ieri, Administraţia Prezidenţială anunţa că preşedintele Traian Băsescu nu poate retrage decoraţia Steaua României decât la cererea unui alt cavaler al acestui ordin sau dacă cel decorat a primit o condamnare definitivă.

Laszlo Tokes a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, în decembrie 2009, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri