Noul ministru de Externe: Alegerile din Republica Moldova, un moment istoric

Data publicării:
Bogdan Aurescu 24.11.2014

 „Alegerile din R. Moldova din 30 noiembrie reprezintă un moment istoric pentru societatea de peste Prut, care trebuie să marcheze, sperăm noi, consolidarea parcursului ireversibil spre Europa al R. Moldova şi continuarea reformelor democratice. În caz contrar, toate eforturile depuse de guvernul pro-european, dar şi de către UE, inclusiv eforturile foarte intense ale României în această direcţie strategică, vor fi în zadar. De aceea, acest moment este, pentru România, aflată la frontiera externă a UE şi a NATO, o problemă de securitate naţională", a declarat, marţi,Bogdan Aurescu, adăugând că prima sa vizită în calitate de ministru o va face la Chişinău, pe 1 decembrie, de Ziua Naţională, şi imediat după alegerile din 30 noiembrie, scrie Mediafax.

Totodată, ministrul a precizat că primul său contact diplomatic cu un omolog a fost cu Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova.

El a anunţat că a doua vizită va avea loc la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de externe NATO din 2 decembrie. Pe 3 decembrie, Aurescu va participa, tot la Bruxelles, la reuniunea coaliţiei internaţionale anti-ISIL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri