Ultimele sondaje înainte de alegerile locale. Câte voturi ar obține principalii candidați

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea nicusor dan
Gabriela Firea și Nicușor Dan. Foto: Inquam Photos

Sondajele publicate cu câteva zile înainte de alegerile locale din 27 septembrie dau șanse diferite principalilor candidați. Un sondaj PNL îl dă câștigător pe Nicușor Dan, în timp ce altul, realizat de IRSOP, arată că Gabriela Firea ar obține un scor mult mai bun decât principalul ei contracandidat.

Potrivit acestui sondaj, Gabriela Firea, candidata PSD, ar obține 42% din voturi, în timp ce Nicușor Dan, susținut de PNL și USR, este creditat cu 35% din voturi. Traian Băsescu (PMP) ar obține 15% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu ( ALDE) – 3%. Cu alți candidați ar vota 5% dintre bucureșteni.

În ceea ce privește partidele politice, PSD este creditat cu 26%, urmat de USR, cu 25%, PNL, cu 21%, PMP – 8%, Pro România – 6%, ALDE – 4%, iar alte partide cumulează 10%.

Procentele sunt calculate pentru repondenţii care au declarat că vor merge la vot.

Prezenţa la vot ar putea depăşi 45%, potrivit IRSOP.

Sondajul a fost făcut telefonic, pe un eșantion de 1.010 persoane, între 21 și 23 septembrie 2020. Toleranţa de eşantionare este +/-3%.

Un alt sondaj, al PNL, îl dă câștigător pe Nicușor Dan. Acesta ar obține 42% din voturile alegătorilor, în timp ce pe Gabriela Firea ar vota-o 40% dintre repondenți, potrivit sondajului. 9% ar vota cu Traian Băsescu, în timp ce tot 9% ar vota cu alt candidat.

Întrebați cât de siguri sunt că vor merge să voteze la alegerile locale, 55,6% dintre cei chestionați sunt foarte siguri că vor merge la urne, 34,9 nu știu sigur, iar 9,5 se declară foarte siguri că nu vor vota.

Și acest sondaj a fost realizat telefonic, pe 840 repondenți, în perioada 23-24 septembrie 2020 și are o marjă de eroare dev 3,7%.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri