Sebastian Burduja a lansat cartea „Planul pentru Bucureşti”

Data publicării:
Sebastian Burduja a lansat cartea „Planul pentru Bucureşti”
Sebastian Burduja a lansat cartea „Planul pentru Bucureşti”. Foto: Facebook

Liderul PNL Bucureşti Sebastian Burduja a lansat cartea „Planul pentru Bucureşti”, la Editura Litera. „Este o carte pe înţelesul tuturor despre viziunea mea pentru Bucureşti: ce trebuie să facem de acum înainte, privind spre viitor”, a adăugat liberalul, potrivit News.ro.

„Astăzi, când toată lumea vorbeşte despre alegeri şi politicieni, eu aleg să vorbesc despre viziune şi cetăţeni. Despre Planul meu pentru Bucureşti (Editura Litera, 2024). Blocat în trafic, mă uit pe geamul maşinii la un oraş cenuşiu şi neprietenos, cu trecători îngânduraţi şi şoferi nervoşi. Un Bucureşti sufocat de haos, dezordine şi poluare, din care mulţi vor să plece, pentru că nu se mai regăsesc aici. Acest oraş, cu toată frumuseţea, dar şi imperfecţiunile lui, merită mai mult. Am spus mereu: cea mai importantă resursă a unui oraş sunt oamenii. Iar bucureştenii, înainte de a fi de dreapta, de stânga sau de centru, sunt cetăţeni care au dreptul de a trăi decent în Capitala ţării lor”, a scris Sebastian Burduja, vineri pe Facebook.

El a mai spus că a scris această carte pentru că are „un vis: să ridicăm Capitala României mai sus decât a fost vreodată şi să redescoperim plăcerea de a trăi aici, bucuria de a ne creşte copiii aici şi liniştea de a îmbătrâni aici”.

„Este o carte pe înţelesul tuturor despre viziunea mea pentru Bucureşti: ce trebuie să facem de acum înainte, privind spre viitor. M-am apucat să o scriu anul trecut, punând pe hârtie parte din experienţa mea ca expert în dezvoltare regională şi urbană la Banca Mondială în SUA, precum şi lecţii din administraţia centrală, de la cele două ministere pe care le-am condus: cercetare, inovare şi digitalizare, respectiv energie. Veţi regăsi şi anecdote, şi exemple de bune practici din marile oraşe ale lumii. Îmi doresc ca această carte să fie prilejul de a porni o conversaţie despre viitorul Bucureştiului şi despre Bucureştiul Viitorului. Sunt convins că cei care ţin la acest loc se vor implica nu doar cu vorba, cât mai ales cu fapta.

Pentru că politica este despre cetăţeni, nu despre politicieni. Aşa cum bătălia pentru Bucureşti nu este despre un candidat sau altul, ci despre viziunea pe care o putem contura pentru acest oraş şi oamenii lui. Iubesc Bucureştiul şi sunt convins că nu sunt singurul. Şi că împreună putem să-l schimbăm în bine, cu forţa unei noi generaţii, conectată la pulsul lumii. Temelia pentru Bucureştiul Viitorului este acest Plan. Precomenzile sunt disponibile de astăzi la Editura Litera. Înainte, împreună!”, a mai scris Burduja.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că în coaliţia de luni seară a fost stabilit ca cele două partide să susţină împreună candidatul care va deschide lista alegerilor europarlamentare, în persoana Ramonei Chiriac, şi opţiunea de a merge fiecare cu propriul candidat la Primăria Capitalei.

PSD nu îl va susţine pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, au precizat joi surse politice dinspre PSD. Dacă în şedinţa coaliţiei se decid candidaturi separate ale PNL şi PSD pe Bucureşti, atunci social-democraţii vor merge cu Gabriela Firea, în schimb, dacă vor fi candidaturi comune, candidatul nu va fi nici Gabriela Firea nici Sebastian Burduja. La sectoare, se ia în calcul susţinerea comună a actualilor primari şi candidaţi comuni în sectoarele conduse de pimari USR.

Liderii coaliţiei au discutat peste 5 ore variantele pentru alegerile locale. Astfel, s-ar fi ajuns la un acord privind candidaturi comune PSD-PNL la Sectotul 1, Sectorul 2 şi Sectorul 5, în condiţiile în care celelalte sectoare au primari de la PSD şi PNL care vor câştiga fără emoţii la alegerile din 9 iunie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri