Live

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 25 mai

Data publicării:

„RĂZBOIUL STELELOR”

Primul film din seria "Războiul Stelelor" a avut premiera în Statele Unite. Regizorul George Lucas a spus că a făcut o "operă spațială". Pelicula a fost un succes din prima zi.

Publicul a făcut cunoștință cu personaje care au intrat definitiv în cultura pop: Darth Vader, Luke Skywalker, prințesa Leia, Chewbacca, Han Solo, C-3PO și R2-D2.

Inițial, filmul s-a numit doar "Războiul Stelelor". Ulterior a primit numele "Episodul 4: O nouă speranță". Producția a primit zece nominalizări la Oscar și a câștigat șapte.

ULTIMA EMISIUNE

După 25 de ani și 4.561 de episoade, "The Oprah Winfrey Show" ajungea la final. Oprah a început să plângă când a făcut bilanțul emisiunii și când a mulțumit echipei sale.

În SUA, au fost organizate petreceri pentru vizionarea ultimului episod. A fost difuzat chiar și în cinematografe. Era finalul celui mai popular talk-show din SUA.

Emisiunea lui Oprah Winfrey s-a remarcat prin campaniile sociale și umanitare, dar și prin cadourile extravagante pe care le primeau, uneori, toți oamenii din public.

PRIVATIZAREA SPAȚIULUI

Pentru prima dată, o navetă spațială privată ajungea pe Stația Spațială Internațională. Era vorba de o capsulă SpaceX Dragon 1, produsă de compania lui Elon Musk.

SpaceX a primit un contract din partea NASA pentru livrarea de provizii pe Stația Spațială Internațională. Din 20 de zboruri, doar unul a fost un eșec.

Succesul firmei conduse de Elon Musk a marcat începutul "privatizării" rapide a explorărilor spațiale. SpaceX pune și astronauți pe orbită pentru NASA.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 mai

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 3 mai

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 mai

Partenerii noștri