Live

ANM a lansat o avertizare Cod galben de vânt, valabilă pentru zeci de județe

Data publicării:
Foto: GettyImages

ANM a lansat o avertizare Cod Galben de vânt, valabilă în intervalul 25 aprilie ora 10 - 25 aprilie ora 23, în majoritatea județelor din jumătate nordică a țării, precum și în județele de la malul Mării Negre.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h și temporar 70...85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80...100km/h. 

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45...55 km/h.

În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

Editor web: V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi alerte meteo: ploi și vânt puternic în aproape toată țara. De joi cresc temperaturile, maxima va ajunge la 24 de grade Celsius

Cod galben de ninsori. Meteorologii anunță că vremea se schimbă radical și se va depune strat consistent de zăpadă în unele zone

Urmează două zile cu ploi și ninsori. La munte se va depune strat de zăpadă

Un nou ciclon aduce în România lapoviță, ninsori și vreme rece. În unele zone nu vor fi mai mult de 1-2 grade

Partenerii noștri