Live

Bărbatul pus la pământ și încătușat pentru nepurtarea măștii nu figurează ca ofițer în rezervă al MApN

Data actualizării: Data publicării:
Un ofițer în rezervă a fost ridicat de jandarmi după ce a refuzat să poarte mască și să se legitimeze. Foto: Facebook

Protagonistul incidentului care a avut loc sâmbătă, în București, când un bărbat a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei pentru că nu purta mască, nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele Ministerul Apărării Naționale, deși acesta așa a pretins.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la incidentul din București, de sâmbătă, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, în care un bărbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, anunță un comunicat al Ministerului Apărării.

Un bărbat în vârstă a fost pus la pământ de jandarmi și încătușat pentru că nu a purtat mască și le-a întors spatele oamenilor legii. Bărbatul participase la un miting împotriva legii vaccinării obligatorii, unde nu purtase mască de protecție pe nas și gură. Jandarmii l-au oprit să-l legitimeze, dar acesta a refuzat și a plecat, pretinzând că este ofițer în rezervă al Armatei Române. „Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem”, le-a spus el jandarmilor

Bărbatul a fost imobilizat, băgat în duba Jandarmierei și dus la Secția 17 de Poliție. Protagonistul incidentului a spus că va depune plângere penală pentru tentativă de omor.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat că a fost dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectatea procedurilor.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja i-a oferit lui Nicușor Dan Planul său pentru București: „Să vadă cum putea fi un bun primar”

Cum a fost răpit bărbatul din București. Polițiștii au văzut imagini de pe camerele de supraveghere de la complexul rezidențial

Bărbat răpit în București, din fața unui complex rezidențial. Polițiștii l-au găsit la câțiva kilometri distanță

Nicușor Dan spune că n-a văzut niciodată un șobolan în București: „Există, dar sunt puțini”

Partenerii noștri