Live

Klaus Iohannis a discutat cu Volodimir Zelenski: „Vom oferi Ucrainei asistență umanitară”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. „Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski pentru a îl asigura de sprijinul și solidaritatea României. Ne vom coordona cu partenerii noştri pentru a sprijini Ucraina prin intermediul asistenţei umanitare”, a scris șeful statului pe Twitter.

„Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski pentru a îl asigura de sprijinul și solidaritatea României, care susține suveranitarea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii militare iresponsabile a Rusiei. Ne vom coordona cu partenerii noştri pentru a sprijini Ucraina prin intermediul asistenţei umanitare”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Joi, după ședința CSAT, Klaus Iohannis a subliniat că România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei și a subliniat că singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică.

Președintele le-a transmis românilor că România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile și niciodată în istorie, țara nu a fost mai bine protejată în fața oricărei potențiale agresiuni.

De asemenea, Iohannis a spus că România este pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia și Ucraina.

 

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Geoană, despre situația din Ucraina: „Nu va fi Al Treilea Război Mondial, dar ne îndreptăm către un război prelungit”

Geoană e convins că Rusia se va amesteca în alegerile din țara noastră: „România e o țară pivot pentru NATO și rușii știu asta”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este invitat la Digi24, de la ora 18.00

Scholz explică de ce nu vrea să le dea ucrainenilor rachete Taurus: „Nu poți chiar să le dai toate armele tale tuturor”

Partenerii noștri