Klaus Iohannis a discutat cu Volodimir Zelenski: „Vom oferi Ucrainei asistență umanitară”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis
Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. „Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski pentru a îl asigura de sprijinul și solidaritatea României. Ne vom coordona cu partenerii noştri pentru a sprijini Ucraina prin intermediul asistenţei umanitare”, a scris șeful statului pe Twitter.

„Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski pentru a îl asigura de sprijinul și solidaritatea României, care susține suveranitarea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii militare iresponsabile a Rusiei. Ne vom coordona cu partenerii noştri pentru a sprijini Ucraina prin intermediul asistenţei umanitare”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joi, după ședința CSAT, Klaus Iohannis a subliniat că România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei și a subliniat că singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică.

Președintele le-a transmis românilor că România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile și niciodată în istorie, țara nu a fost mai bine protejată în fața oricărei potențiale agresiuni.

De asemenea, Iohannis a spus că România este pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia și Ucraina.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri